Kakao Yağı Nerelerde Kullanılır ve Faydaları

18 Ağustos 2014
Resim bulunamadı

Kakao, meyveleri çekirdekli ve tropikal iklimde yetişen bir ağaçtır. Çekirdekleri çikolata yapımında kullanılır. Ayrıca çekirdeklerinin içerisinde bulunan yüksek orandaki yağ, karbonhidrat, protein nedeni ile cilt bakım ve kozmetik ürünlerinde kullanılır. Kakao çekirdeklerinden elde edilen yağın birçok faydası vardır.  Kakao yağı bronzlaşmak isteyenler için mükemmel bir bronzlaştırıcıdır, kakao yağı, havuç yağı ve susam yağını karıştırarak mükemmel bir bronzlaştırıcı losyon elde edebilirsiniz. Yaptığınız bu losyon aynı zamanda deniz tuzu, rüzgar ve güneş etkilerinden teninizi korur ve size sağlıklı bir bronzluk kazandırır.

 

 

Faydaları

Avrupa’da yapılan araştırmalar neticesinde kakao yağının kadınların bacaklarında mucizevî etkiler gösterdiği, düzenli olarak kullanılması halinde bacakları sıkılaştırdığı ve selülit oluşumuna karşı iyi geldiği anlaşılmıştır. Hamile kadınların, hamilelik nedeni ile vücutlarında oluşan çatlakların tedavisinde doğal ve kimyasal madde içermeyen kakao yağı kullanılmaktadır. Gebelikte karın bölgesinde oluşan çatlakları tedavi etmek için kakao yağı kullanılmakta ve oldukça güzel sonuçlar alınmaktadır. Gebelik sırasında özellikle karın bölgesindeki derinin gerilmesiyle oluşan çatlaklar için kakao yağını kullanabilirsiniz. Kakao yağı kullanarak çatlak tedavisi ile önemli bir sonuç almak mümkündür. Ayrıca kakao yağı uyarıcı ve iştah açıcı olarak kullanılmaktadır. Düzenli olarak tüketildiğinde vücudu kuvvetlendirir., bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcıdır. Ayrıca böbrekteki iltihapları iyileştirmeye yardımcıdır. İdrar söktürücü olarak kullanılabilir.

 

 

Kullanım alanları

  • Hızlı bir şekilde bronzlaşma sağlar. Güneşin ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerini önler.
  • Hamilelik öncesi ve hamileliğin ilk devrelerinde kullanıldığında çatlakları önler.
  • Dudakların soğuktan ve rüzgardan çatlamasını engeller. Derinin pul pul olmasını engeller.
  • Uykuyu düzenler ve uykucu getirici bir özelliği bulunmaktadır.
  • Kalbe yararlıdır. Zindelik ve dinçlik verir.
  • İştah açar.
  • Sindirime yardımcı olur.
  • Böbreklerde oluşan iltihapları iyileştirici özelliği vardır.
  • İdrar söktürür.
  • Emziren kadınların meme ucu çatlaklarına ve yaralarına iyi gelir.
  • Basura iyi gelir.

 

Kakao yağının faydaları oldukça fazladır. Fakat ülkemizde tüketimi fazla kullanılmayan kakao yağı, çikolata üretiminde kullanılır. Ayrıca kakao yağı yemeklerde kullanılabilmektedir. Ülkemizde daha çok profesyonel kullanıcılar tarafından bilinmekte ve kullanılmaktadır. Kakao yağı parfüm yapımından, saç ve cilt bakım ürünlerine kadar birçok üründe ana veya yardımcı ürün olarak kullanılmaktadır.

Bu yazı hakkında yorumunuzu bekliyoruz

AŞAĞIDAN YORUM YAPABİLİRSİNİZ.

Kakao Yağı Nerelerde Kullanılır ve Faydaları Konusuna Ait Etiketler

Bu Konuyu Sosyal Medyada Paylaş

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz

Yukarı Çık